Miten löytää sopiva aurinkorasva

Päivettynyt ja hyvinvoiva iho siintää haaveissa, mutta palaako ihosi silti kerran kesässä? Nappaa tästä vinkit aurinkorasvan valintaan ja pidä aurinkovoide mukana käsilaukussa ja näkyvillä kylppärissä tai eteisessä, niin muistat voiteen lisäämisen helpommin ulos lähtiessä.

Kannattaa myös muistaa, että viime kesänä avatun aurinkorasvatuubin suojateho on jo laskenut. Turvallisinta on päivittää aurinkorasvat tuoreisiin. Iho kaipaa aurinkosuojaa Suomessakin myös pilvisinä päivinä, joten tee ihollesi terveysteko ja ota aurinkorasva säännölliseen käyttöön. Tässä nopea valintaopas onnistuneille aurinkorasvaostoksille.

Palaako ihosi herkästi?

Suuri osa meistä suomalaisista kuuluu tähän porukkaan, jonka iho punoittaa ja palaa herkästi jo lyhyen auringossa oleskelun jälkeen. Reilusti suojaava 30 tai 50 suojakerroin niin kasvoille kuin vartalolle on tämän ihotyypin huoleton valinta.

Tästä löydät korkean yli 50 suojakertoimen aurinkorasvat kasvoille.

Korkean 50 suojakertoimen aurinkovoiteet vartalolle.

Kasvojen aurinkorasva ihotyypin mukaan

Kasvojen aurinkorasva on hyvä valita oman ihotyypin mukaan, sillä esimerkiksi epäpuhtaalle iholle sopivat eri aurinkovoiteet kuin kuivalle tai herkälle iholle. 

Aurinkovoide epäpuhtaalle iholle

Jos ihosi on epäpuhdas, kannattaa valita aurinkorasva joka ei tuki ihohuokosia. Monet epäpuhtaalle iholle tarkoitetut aurinkovoiteet tuovat kasvoille myös mattapinnan, mikä hillitsee epäpuhtaan ja helposti rasvoittuvan ihon kiiltelyä auringossa. Katso täältä epäpuhtaan ihon aurinkovoiteet.


Aurinkovoide kuivalle iholle

Kuivaihoisen kannattaa valita ihoa auringolta suojaava mutta samalla tehokkaasti kosteuttava aurinkorasva. Erityisen tärkeää on muistaa myös after sun, sillä aurinko kuivattaa ihoa entisestään. Täältä löydät sopivat aurinkovoiteet kuivalle iholle.


Aurinkovoide sekaiholle

Sekaihoiselle sopii usein samat kasvojen aurinkorasvat kuin epäpuhtaallekin iholle. Valitse siis aurinkovoide, joka ei tuki ihohuokosia ja luo kasvoille mattapinnan. 


Aurinkovoide herkälle iholle

Herkkäihoisen kannattaa suosia hajusteetonta aurinkorasvaa, sillä nimenomaan hajusteet saavat herkän ihon usein reagoimaan. Myös luonnonkosmetiikan aurinkorasvat sopivat herkkäihoiselle usein hyvin. Fysikaalinen aurinkosuoja on herkälle iholle usein parempi vaihtoehto kuin kemiallisen aurinkosuojan sisältävä aurinkorasva. Täältä löydät herkälle iholle usein sopivat hajusteettomat aurinkorasvat. 


Aurinkovoide atooppiselle iholle

Koska atooppinen iho on yleensä erittäin kuiva, kannattaa atoopikon valita hyvin kosteuttava mutta kuitenkin hellävarainen aurinkovoide. Hajusteettomat ja alkoholittomat aurinkovoiteet ovat hyvä valinta atoopikolle. Atooppiselle iholle soveltuvat aurinkovoiteet voit kurkata täältä.


Helppoutta lasten aurinkorasvaukseen

Perheen pienimpiä on välillä hankala saada pysymään aloillaan edes ihon aurinkorasvauksen ajan. Lasten aurinkosuojat on tarkoitettu nimenomaan lapsen herkälle iholle, ja suihkeen tai roll-onin muodossa ihon suojaaminen käy hetkessä. Muista viedä oma aurinkorasva lapselle myös päiväkotiin.

Täältä löydät kaikki lasten aurinkosuojat.

Vesipedon aurinkovoiteet

Jos mökkeily veden äärellä tai polskuttelu uimarannalla on kesän mielipuuhaasi, nappaa varustekassiin koko perheelle sopiva vedenkestävä aurinkorasva. Vedenkestävien aurinkovoiteiden suosikkimme ovat tässä:

ACO Sun aurinkovoiteen reilu perhekoko 300 ml

Avène Sun Intense Protect SK50 150 ml

Vichy Multi-Protection aurinkosuojavoide spf 50+ 200 ml

Suositko luonnonkosmetiikkaa?

Myös luonnonkosmetiikan ystävä löytää valikoimastamme itselleen sopivat aurinkotuotteet. Suuntaa silloin tänne, niin löydät aurinkosuojaa luonnonkosmetiikasta.  

Tee ihollesi terveysteko ja nappaa aurinkorasvasuosikit tästä.

Suosituimmat aurinkotuotteet