Lunette

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

25-26 / 26

Tilaamasi tuotteet

Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

25-26 / 26

Tilaamasi tuotteet

Lunette

Tympiikö sinua kertakäyttöisten kuukautissuojien kantaminen mukana, kuukausittain niihin uppoava raha tai niistä kertyvä jätemäärä? Et ole yksin ajatustesi kanssa. Me olemme täällä sinua ja muita samojen pulmien kanssa painivia varten, ja yhtenä ratkaisuvaihtoehtona tarjoamme ekologisia ja uudelleen käytettäviä Lunette -kuukautiskuppeja, jotka vähentävät jätemäärää, säätävät rahaa ja ovat helppoja ottaa mukaan.

Lunette-kuukautiskupit, tai kansankielisesti kuukupit, ovat lääketieteellisestä silikonista Suomessa valmistettuja vaihtoehtoja kuukautisten hallintaan. Alla opit, mitä Lunette -kuukautiskupin edut ovat, miten valita sopiva kuppi ja miten sitä käytetään. Mikäli sinulle jää kysyttävää, henkilökuntamme auttaa sinua mielellään.

Miksi hankkia Lunette-kuukautiskuppi?

Kuukautiskuppi kestää vuosia, joten sinun ei tarvitse muistaa ostaa uusia suojia joka kuukausi. Lisäksi kuppi mahtuu säilytettäväksi pienempään tilaan kuin paketillinen siteitä ja se tulee jo muutamassa kuukaudessa edullisemmaksi kuin kertakäyttöiset siteet. Saat Lunette -kuukautiskupin mukana säilytyspussin kuppisi säilyttämiseen. Lunette-kuukautiskupit ovat lisäksi ympäristöystävällisiä, sillä ne valmistetaan vegaanisesta lääketieteellisestä silikonista, joka ei sisällä lateksia, kemikaaleja tai BPA:ta. Lisäksi Lunette-kuukautiskupit valmistetaan Suomessa, jolloin kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja näin ollen niiden kuljettamisen hiilijalanjälki on pienempi kuin ulkomailta tuotavien vaihtoehtojen.

Käytössä Lunette-kuukautiskuppi on mukava ja tiivis. Lisäksi se on helppo asettaa paikoilleen, tyhjentää ja puhdistaa. Lunette -kuukautiskupit sopivat kaikenikäisille, mutta käyttö voi olla helpompi oppia, mikäli on aiemmin käyttänyt tamponeja.

Minkä Lunette-kuukupin valitsen?

Lunette -kuukautiskuppeja on saatavilla kahta eri kokoa. Valmistaja suosittelee koon valintaa puhtaasti vuotomäärään perustuen - runsaassa ja normaalissa vuodossa isompi koko ja niukassa vuodossa pienempi. Mikäli vuotosi on erityisen runsasta tai vaivaa sinua, voit tarvittaessa käydä gynekologilla selvittelemässä vuotoasioita ennen kuukautiskupin hankintaa.

Muita valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat emättimen tiukkuus, kohdunsuun sijainti ja virtsarakon herkkyys. Mikäli sinulla on tiukat lihakset emättimen alueella, kohdunsuu on erityisen alhaalla tai virtsarakkosi on herkkä, voi pienempi koko sopia paremmin. Synnyttäneille naisille isompi kuppi on tyypillisesti parempi. Valmistajan tekemän koko-oppaan Lunette-kuukupin valintaan löydät tästä.

Koon ohella toinen ero Lunette-kuukuppien välillä on kupin väri. Kuppeja on saatavilla niin läpinäkyviä kuin eri värisiä violetista keltaiseen. Voit valita värin omien mieltymystesi mukaan. Lisäksi osa kokee, että värilliset kupit pinttyvät vähemmän vuosien kuluessa. Pinttymistä voi vähentää puhdistamalla kupin ennen ja jälkeen.

Miten kuukautiskuppia käytetään ja puhdistetaan?

Kuukautiskuppi asetetaan sormin tiiviisti emättimeen, annetaan sen olla paikoillaan jopa 12 tuntia, tyhjennetään, pestään ja asetetaan takaisin. Kuukupin tyhjennysväli määräytyy vuodon runsauden mukaan. Kuppia voi käyttää myös nukkuessa, urheillessa ja jopa uidessa. Tästä saat lisää vinkkejä kupin asetukseen ja poistoon.

Lunette -kuukautiskupit puhdistetaan ensisijaisesti vedellä tyhjennyksen yhteydessä sekä ennen käyttöä. Mikäli kupissa on pinttymiä tai se tarvitsee tehokkaampaa puhdistusta, voit käyttää kupin puhdistukseen valikoimastamme löytyviä kuukupin puhdistusliinoja ja kuukupin pesunesteitä. Saippuaa tai öljyjä ei tule käyttää kupin puhdistukseen.