Stressi ja pelkotilat

Suodata
Rajaa:
Tuoteryhmä
Suojakerroin
Käyttäjä
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 29

Tilaamasi tuotteet

 1. Serene-UM Xtra (large breed) 60 tabl
  26,60 €
 2. Zylkene 225 mg täydennysrehu 30 kaps
  35,70 €
 3. Adaptil Calm panta 45 cm 1 kpl
  41,00 €
 4. Feliway Classic sumuteliuos 20 ml
  16,30 €
 5. Feliway Optimum 48 ml liuos vaihtopullo
  33,90 €
 6. Feliway Classic vaihtopullo liuos 48 ml
  31,80 €
 7. Pet Remedy spray 200 ml
  30,50 €
 8. Adaptil Calm Holme liuos vaihtopullo 48 ml
  31,80 €
 9. Zylkene 75 mg täydennysrehu 30 kaps
  27,00 €
 10. Feliway Classic feromonisuihke 60 ml
  32,30 €
 11. Adaptil Calm Home haihdutin ja liuos 48 ml
  47,30 €
 12. Pet Remedy täyttöpullot haihduttimeen 2x40 ml
  34,40 €
 13. Adaptil Transport feromonisuihke 20 ml
  19,10 €
 14. Feliway Friends liuos vaihtopullo 3x48 ml
  77,40 €
 15. Adaptil Transport Feromonisuihke 60 ml
  38,90 €
 16. Feliway Friends liuos vaihtopullo 48 ml
  31,80 €
 17. Adaptil Calm Panta 70 cm 1 kpl
  46,90 €
 18. Serene Um liuos 100 ml
  13,30 €
 19. Feliway Optimum haihdutin ja liuos 48 ml
  51,10 €
 20. Pet Remedy matkaspray 15 ml
  8,80 €
 21. Calmex Cat 60 ml
  23,10 €
 22. Feliway Classic haihdutin ja liuos 48 ml
  48,60 €
 23. Calmex 10 tabl
  16,30 €
 24. Feliway Classic liuos vaihtopullo 3x48 ml
  77,40 €
Aseta nousevaan järjestykseen
Sivu

1-24 / 29

Tilaamasi tuotteet

Lemmikkien stressin tunnistaminen ja hoitaminen

Jokainen lemmikin omistaja tietää, että lemmikki osaa osoittaa iloa, innostusta ja rakkautta. Mutta aina sen osoittamat tunteet eivät ole iloisia. Jotkut lemmikit, kuten koirat ja kissat, voivat kärsiä myös stressistä ja eroahdistuksesta.

Stressi ja eroahdistus lemmikeillä on yleisempää kuin moni voisi olettaa, ja näitä oireita ilmenee usein monilla eri tavoilla. Jatkuvana tai pitkäaikaisena, stressi voi aiheuttaa lemmikille vakavia terveysongelmia ja alentaa sen elämänlaatua. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää tietää, miten rauhoittaa stressaantunut lemmikki ja tunnistaa stressin oireet.

Stressin oireet vaihtelevat lemmikkien välillä, koska jokainen lemmikki on yksilöllinen ja reagoi eri tavoin eri stressitekijöihin. Joillakin lemmikeillä stressi voi näkyä esimerkiksi muutoksina käyttäytymisessä, ruokahalussa, unessa ja leikkisyydessä. Toisilla se saattaa aiheuttaa fyysisiä oireita kuten pahoinvointia, ripulia tai jopa haavaumia.

 

Koiran stressin oireet

Koiran stressi on yleinen vaiva, joka voi esiintyä monissa eri muodoissa ja seurauksena monista eri syistä. Stressin ymmärtäminen on ensimmäinen askel kohti sen hallintaa ja koirasi hyvinvoinnin parantamista.

Yksi yleinen tekijä, joka voi aiheuttaa koiralle stressiä, on ympäristön muutos. Tämä voi sisältää esimerkiksi muuton uuteen kotiin, perheenjäsenen tai toisen lemmikin menetyksen, tai jopa uuden huonekalun tai kodin irtaimiston lisäämisen. Jotkut koirat voivat myös stressaantua, kun niitä jätetään yksin pidemmäksi aikaa.

Olennaista on kuitenkin tunnistaa, että koira pystyy kokemaan stressiä ja varsinkin pitkäaikainen stressi voi olla vakavaa. Jos epäilet, että koirasi saattaa olla stressaantunut, kokeile serene-um vet -tabletteja. Ne on suunniteltu rauhoittamaan ja rentouttamaan koiraa turvallisesti.

 

Koiran eroahdistus

Kun koiran stressi on tiedostettu, on tärkeää tunnistaa myös koiran eroahdistus. Se on tuhoisampi ja vaikeammin hoidettava tila, joka voi johtua muun muassa omistajan poissaolosta, rutiinien muutoksesta tai traumatisoivista kokemuksista. Eroahdistuksesta kärsivät koirat osoittavat usein selkeitä oireita, kuten tuhoavaa käyttäytymistä, haukkumista tai ulvomista, paikasta toiseen vaeltelua tai jopa pakkokäyttäytymistä, kuten liiallista nuolemista tai jopa syömishäiriöitä.

On tavallista, että koira voi tuntea itsensä epävarmaksi tai olla peloissaan, kun se jätetään yksin kotiin. Koira voi reagoida tähän aloittamalla esimerkiksi kodin irtaimiston tuhoamisen, ulvoa tai kauhun vallassa tehdä tarpeitaan sisälle. Eroahdistunut koira saattaa myös vaellella levottomana paikasta toiseen tai haukkua vähäisestäkin ärsykkeestä.

Eroahdistus on vakava, mutta hoidettava tilanne ja jokaisen koiran omistajan tulisi tietää, kuinka toimia. Jos huomaat koirasi oireilevan tällä tavoin, kannattaa pitää mielessä, että eroahdistukseen on olemassa monenlaisia hoitokeinoja. Esim. ADAPTIL CALM -panta vapauttaa luonnollisia feromoneja, jotka auttavat koiraa tuntemaan olonsa turvalliseksi ja rauhalliseksi, erityisesti tilanteissa, jotka voivat aiheuttaa koiralle stressiä tai ahdistusta.

 

Stressi kissalla

Kotikissat ovat hyvin hyviä piilottamaan merkkejä siitä, että he ovat stressaantuneita tai kivuliaita, koska luonnossa tämä tekisi heistä helpomman saaliin petoeläimille. On tärkeää, että hallitset ja vähennät kissasi stressiä niin paljon kuin voit, koska jos kissasi on stressaantunut, he voivat tulla sekä emotionaalisesti että fyysisesti sairaiksi ja saattavat kehittää fyysisiä sairauksia sekä näyttää ongelmallista käyttäytymistä.

Kissan stressin syyt voivat olla esimerkiksi muutokset ympäristössä, kuten muutto, remontti tai uusi perheenjäsen, kilpailevat tai aggressiiviset muut kissat, liian vähän virikkeitä tai huomiota, kipu tai sairaus tai epäsopiva ruokinta tai hiekkalaatikko. Kissat ovat tottumuseläimiä, jotka pitävät rutiineista ja turvallisesta reviiristä.

 

Kissan stressin oireita ovat muun muassa ruokahalun muutokset, ripuli tai ummetus, virtsaamis- tai ulostamisongelmat, liiallinen nuoleminen tai karvanlähtö, piiloutuminen tai vetäytyminen, aggressiivisuus tai pelokkuus, merkkaaminen tai yliaktiivisuus. Jos huomaat kissallasi näitä oireita, kannattaa ensin käydä eläinlääkärissä varmistamassa, ettei kyse ole fyysisestä sairaudesta.

Stressin hallintaan ja vähentämiseen on olemassa erilaisia tuotteita, kuten Feliway Classic haihdutin ja liuos. Tämä feromoniliuos on suunniteltu tukemaan kissaa muutoksissa ja muissa kissaa pelottavissa sekä ahdistavissa tilanteissa. Haihdutin levittää feromoneja tasaisesti ympäristöön, mikä auttaa kissaa tuntemaan olonsa turvallisemmaksi ja rauhallisemmaksi.

Toinen hyvä tuote on Feliway Classic feromonisuihke, joka toimii samalla periaatteella kuin haihdutin. Suihketta voidaan suihkuttaa esimerkiksi kissan lempipaikkoihin tai kuljetuskoppaan, jolloin se auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta. 

Muista, että nämä tuotteet ovat vain yksi osa kissan stressinhallintaa ja niitä tulisi käyttää yhdessä muiden stressiä vähentävien toimenpiteiden, kuten rutiinien ylläpitämisen, riittävän virikkeellisyyden ja turvallisen ympäristön luomisen kanssa.

 

Lemmikin stressin ja eroahdistuksen hoito

Tieto siitä, miten rauhoittaa stressaantunut koira tai kissa, on avain onnelliselle ja terveelle lemmikille. Lemmikeille tarkoitetut tuotteet, kuten rauhoittavat täydennysrehut tai Pet Remedy -spray, voivat tarjota nopean helpotuksen lemmikin pelkotiloille ja stressille. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että nämä eivät ole korvikkeita oikealle hoidolle ja huolenpidolle.

Stressinhallintatekniikat voivat sisältää rutiinien, leikin ja liikunnan, sekä rauhallisen ympäristön tarjoamista. Jotkut koirat voivat kuitenkin tarvita enemmän apua rauhoittuakseen. Koiran rauhoittava lääke tai tuote, kuten feromonisuihke, voi auttaa koiraa rentoutumaan vaikeammissa tilanteissa. Kokeile esimerkiksi ADAPTIL Transport -suihketta, joka voidaan suihkuttaa esimerkiksi koiran kuljetuskoppaan tai autoon ennen matkaa, jolloin matkustaminen on myös koiralle mieluisampaa. 

 

Eroahdistuksen hoidossa on tärkeää harjoittaa lemmikkiä tottumaan omistajan poissaoloon. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi jättämällä lemmikille leluja tai herkkuja, kun lähdet kotoa, ja vähitellen pidentämällä niiden saatavilla oloaikaa. Toinen hyvä konsti on lähteä kotoa vain lyhyeksi aikaa ja palata ennen kuin lemmikki ehtii stressaantua. Tämän avulla lemmikki voi oppia, että poissaolo ei ole aina pitkäkestoista.

Kuitenkin jos huomaat, että stressin ja eroahdistuksen oireet jatkuvat pitkään tai jos ne alkavat haitata lemmikkisi elämää, on aika kääntyä ammattilaisen puoleen. Eläinlääkäri tai koiran kouluttaja voi tarjota apua ja neuvoja, joiden avulla voit parantaa lemmikkisi elämänlaatua huomattavasti.

Eläinlääkärit voivat myös suositella erilaisia lääkkeitä tai luontaistuotteita, jotka voivat auttaa rauhoittamaan koiraa. Esimerkiksi Adaptil Calm Home -haihduttimen avulla voidaan luoda rauhoittava ympäristö, joka auttaa koiraasi rentoutumaan ja tuntemaan olonsa turvalliseksi.