Joulu on aikaa läheisille ja levolle. Monille juhlapyhiin kuuluvat myös sesongin herkut, jotka saavat etenkin herkemmän vatsan huonolle tuulelle. Vatsan oireilu, kuten turvotus, närästys tai ilmavaivat, voi myös jännittää etukäteen ja rajoittaa sosiaalisia tilanteita.

Vatsan oireilua voi ennaltaehkäistä ja oloa helpottaa Olo-apteekista löytyvillä tuotteilla. Tärkeintä on, että joulusta, ystävien ja perheen kohtaamisesta ja ruuasta saisi nauttia ilman ylimääräistä stressiä.

Ennaltaehkäise vatsaoireet

Ennaltaehkäise närästystä ja turvotusta vähentämällä rasvaisia ja hapokkaita ruokia sekä alkoholia. Muista myös nauttia päivän aikana riittävästi vettä, sillä se auttaa suolahapon huuhtoutumisessa. Rauhallinen liikunta edistää ruuan sulamista ja reippailu pakkasella virkistää muutenkin kehoa ja mieltä. Kävely on oiva helpotuskeino myös närästykseen. Vatsa pitää ruuan nauttimisen välillä tauoista, jotka antavat suolistolle lepohetkiä ruuan sulattamisen lomassa. Yölliseen närästykseen voi kokeilla närästyksen helpotukseen tarkoitettujen tablettien lisäksi myös sängyn päädyn nostamista niin, että pää on joitakin senttejä jalkoja ylempänä.

Apukeinoja herkälle vatsalle, turvotukseen ja ilmavaivoihin

Ksylitoli, laktoosi ja hiilihapot sekä rasvaiset ruuat aiheuttavat tyypillisesti oireita etenkin herkkävatsaisille. Kun vatsa reagoi herkästi herkkuihin, on hyvä muistaa kohtuus annoksissa. Tärkeää on, että ruokailu ei aiheuta lisästressiä, vaan joulun tunnelmasta ja ruuasta voi nauttia hyvillä mielin. Olo-apteekista saat apua ruokailun suunnitteluun sekä löydät oloa helpottavat tuotteet.

Turvotukseen ja ilmavaivoihin tepsii ruuan sulamista edesauttava Nogasin GO -valmiste. Nogasin on tehokas ja helppokäyttöinen entsyymivalmiste, joka sisältää luontaista alfa-galaktosidaasi -entsyymiä, jonka on tutkimuksissa todettu helpottavan ilmavaivoja ja muita yleisimpiä ruoansulatusvaivoja. Se on kätevä ja helppo käyttää. Nogasin GO Olo-apteekin joulukuun kampanjatarjouksessa 15,90 € (norm. 18,94 €).

Jos maitotuotteet aiheuttavat oireita, laktoosin pilkkoutumista voi helpottaa Lactrase GO -purutabletilla, jolloin maitotuotteita voi nauttia ilman pelkoa vatsanväänteistä. Lactrase GO Olo-apteekin joulukuun kampanjatarjouksessa 15,90 € (norm. 18,94 €).