Päivitä kesämökin lääkekaappi

Ihanaa, mökkikausi on täällä! Monella mökkielämä on aktiivista, ja erilaista puuhasteltavaa pihamaalla tai mökkiverstaalla on paljon. Lisäksi tulee vietettyä aikaa ulkona ja veden äärellä. Kesämökin lääkekaappi on hyvä koostaa mökkeilyn aktiviteetit huomioiden. Ensimmäisenä kannattaa kiinnittää huomioida lääkekaapin paikkaan, sillä kosteus ja lämpötilan vaihtelut heikentävät joidenkin lääkkeiden ja valmisteiden tehoa. Lääkekaappi kannattaa sijoittaa kuivaan sekä viileään paikkaan ja suojaan auringolta.

Muista nämä lääkekaapin vuosihuollossa

Kesämökin lääkekaappi kannattaa käydä läpi vuosittain. Tuotteiden teho ei välttämättä ole säilynyt entisellään, jos lääkkeet ovat olleet kaapissa pakkasilla ja helteillä, vaikka käyttöaikaa olisi vielä jäljellä. Mitä lääkekaappiin olisi sitten hyvä varata? Ota talteen Olo-apteekin muistilista kesämökin lääkekaapin koostamiseen ja nauti kesästä huolettomasti.

Särkylääkettä. Muista eri-ikäisten perheenjäsenten tarpeet.

Hydrokortisonivoide esimerkiksi hyttysenpistoihin ja auringonpolttamiin

Muut hyttysenpistoja rauhoittavat tuotteet, kuten ihoärsytystä helpottavat voiteet ja geelit.

Punkkipihdit

Laastarit ja puhdistusaineet haavoihin, naarmuihin ja hiertymiin. Älä unohda käteviä rakkolaastareita.

Vatsavaivojen varalle ripulin hoitoon tarkoitettua lääkettä ja nestetasapainon ylläpitoa helpottavia tuotteita.

Allergialääkettä. Kesällä erityisesti heinät voivat ärsyttää, joten varaa lääkekaappiin niin nenäsumutetta kuin suun kautta otettavia allergialääkkeitä jos perheenjäsenesi kärsivät allergiaoireista.

Kyypakkaus, toimii myös ensiapuna ampiaisen pistoon. 

Aurinkovoiteet. Muista, että avatut pakkaukset tulee päivittää vuoden välein, sillä tuotteiden teho heikkenee ajan kuluessa. Älä unohda ihoa viilentävää after sun -voidetta tai aloe vera -geeliä.