Vastustuskykyä arkeen

Kesä on monen lempiaikaa, mutta lomailun jälkeen on myös ihana palata arkeen. Koululaiset rientävät takaisin opintojen ja harrastusten pariin ja aikuiset palaavat töiden ääreen. Terveelliset elämäntavat, kuten ravitseva ruoka, piristävä liikunta sekä riittävä lepo ja uni, rakentavat arkeen hyvää oloa.

Terveellistä ruokaa, liikuntaa ja lepoa

Arjen ruokavalion terveellisyyttä on helppo ylläpitää syömällä värikkäästi. Suosi siis kasviksia, hedelmiä ja marjoja sekä muista juoda päivän mittaan reippaasti vettä. Etukäteen suunnittelemalla voi välttää nälkäisenä kaupassa harhailun. Esimerkiksi sunnuntaihin voi aikatauluttaa itselleen pienen suunnittelutuokion, jonka aikana miettii valmiiksi tulevan viikon ruokalistan. Koko perheen voi ottaa mukaan tähän suunnitteluun, jolloin kaikki pääsevät vaikuttamaan ja ideoimaan.

Monipuolisen ja terveellisen ruokavalion tueksi kannattaa varata keittiön kaappiin myös päivittäiset vitamiinilisät. Hyvänmakuiset Minisun monivitamiinitabletit sisältävät 15 eri vitamiinia ja kivennäisainetta. Tabletti on helppo imeskellä ja sopii koko perheen päivittäiseen käyttöön.

Monilla arkeen paluu käynnistää uudestaan myös kesätauolle jääneen liikuntaharrastuksen. Tutun ja turvallisen lajin lisäksi voi viilenevää syksyä piristää kokeilemalla jotain entuudestaan tuntematonta tapaa liikkua. Houkuttele ystäväsi mukaan tai haasta työporukkasi yhteiseen lajitestiin. Arkiaamuja piristää myös työmatkojen taittaminen kävellen tai pyöräillen. Näin voit nauttia raikkaasta ilmasta heti aamuisin sekä saat hiukan liikuntaa ennen töiden pariin siirtymistä.

Riittävä lepo on myös oleellinen hyvän arjen rakennuspalikka. Muista hengähtää työpäivien jälkeen ja merkkaa tarvittaessa kalenteriin päiviä, joiden tavoitteena on olla tekemättä yhtään mitään. Rauhoita ilta-aika ja pyri nukkumaan kahdeksan tuntia yössä.

Helppo muistisääntö: kädet pestään aina sisälle tullessa

Käsien pesusta huolehtiminen on tärkeää niin työpaikoilla kuin koululaistenkin arjessa. Koko perheen hyvä rutiini on käsien pesu aina ulkoa sisälle tullessa. Lempikappaleen kertosäkeen hyräily käsienpesun aikaan varmistaa, että käsiä tulee pestyä riittävän kauan ja huolella. Käsien puhtaus ja hyvä hygienia viimeistellään käsidesillä. Työlaukkuun ja koulureppuun voi sujauttaa suomalaisen Nolla käsidesivaahdon, joka ei tahmaa tai jätä käsiä epämiellyttävän hajuisiksi. Nollan alkoholiton koostumus kosteuttaa ihoa, joten se sopii pitkäaikaiseenkin käyttöön.

Mikäli flunssa meinaa yllättää

Työpaikoille, kouluun ja harrastuksiin palatessa arkeen kuuluvat monet kohtaamiset. Ei ole mitenkään yllättävää, että joskus jälleennäkemisen riemu saattaa tartuttaa myös flunssan. Vastustuskykyä vahvistamaan sekä flunssan ensioireita helpottamaan voi varata lääkekaappiin sinkkiä, jota on saatavilla niin imeskeltävinä tabletteina kuin suihkeenakin. Sinkkiä kannattaa napata suuhunsa heti, kun tuntee flunssan ensioireet tai huomaa vastustuskyvyn tarvitsevan erityistä tukea. Muista myös jäädä kotiin lepäämään heti oireiden ilmaannuttua.