Syksyllä saa nauttia kirpeän raikkaasta ilmasta, lehtien peittämistä lenkkipoluista sekä pimenevistä illoista. Ylläpidä vastustuskykyäsi läpi syksyn terveellisillä elämäntavoilla, hyvällä hygienialla, sekä riittävällä vitamiinien ja kivennäisaineiden saannilla. Muista myös levähtää arjen kiireiden keskellä, sillä stressi nakertaa elimistön puolustusmekanismeja.

Huolehdi hygieniasta

Flunssakauden lähestyessä tulisi kiinnittää erityistä huomiota hygieniaan. Pese kädet huolellisesti saippualla, vähintään minuutin ajan, aina wc-käynnin jälkeen sekä ennen ruokailua. Pöpöjen leviämistä voit estää myös aivastamalla kyynärvarteen kämmenen sijaan.

Harrasta liikuntaa ja nauti elämästä

Liikunta ylläpitää vastustuskykyä, vahvistaa lihaksia ja antaa kevyemmän mielen. Reipas kävelylenkki ja muu matalatempoinen liikunta tukee vastustuskykyä sekä laskee stressitasoja. Sekä henkinen että fyysinen stressi heikentävät puolustusmekanismeja ja altistavat näin sairastumiselle. Työstä johtuvaa stressiä on toisinaan mahdotonta välttää. Silloin tulisikin pyrkiä tasapainottamaan arkea muulla itselle mieluisalla tekemisellä ja kevyellä liikuntaharrastuksella. Myös riittävä uni auttaa stressaantunutta kehoa ja mieltä palautumaan päivän rasituksista.

Syö monipuolisesti – nauti runsaasti kasviksia ja hedelmiä joka päivä

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio tukee vitamiinien ja kivennäisaineiden riittävää päivittäistä saantia. Täydennä ruokavaliota tarvittaessa ravintolisillä. Flunssakaudella on hyvä kiinnittää huomiota etenkin riittävään C- ja D-vitamiinien saantiin. C- ja D-vitamiinit edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Lisäksi C-vitamiini vähentää väsymystä ja uupumusta, ja D-vitamiini ylläpitää lihasten normaalia toimintaa. Flunssakausien suosittu kivennäisainelisä sinkki edistää myös immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja voi ensioireiden ilmestyessä nautittuna lyhentää flunssan kestoa.

Minisun Defence vitamiinipurutabletti on vahva yhdistelmä C- ja D-vitamiinia, jotka molemmat tukevat vastustuskykyä. Appelsiininmakuinen Minisun Defence sopii päivittäiseen käyttöön sekä kuuriluontoiseksi ravintolisäksi, kun keho kaipaa tukea vastustuskyvylle.

Minisun Defence Purutabletti 60 kpl syyskuun kampanjatarjouksessa 7,95 € (norm. 9,50 €)

Sitruunan ja lakritsin makuinen Minisun Super Defence Purutabletti on yhdistelmä C- ja D-vitamiinia, sinkkiä sekä auringonhattu-uutetta. Valitse Minisun Super Defence kausiluontoiseksi vastustuskyvyn tueksi. Minisun Super Defence Purutabletti 60 kpl syyskuun kampanjatarjouksessa 12,50 € (norm. 14,30 €)