Kesä on hyötyliikunnan parasta aikaa! Aurinko ja lämpenevä ilma houkuttelevat pihatouhuihin. Aktiivisuus lisääntyy valon myötä melkein huomaamatta ja äkkiä energiaa riittää haravoimiseen, ikkunoiden pesuun ja kävelylenkillekin töiden jälkeen.

Hauskojen ulkopuuhien parissa lihakset pääsevät huomaamatta töihin ja saat samalla nauttia auringosta. Moni kaivaa pyörän esiin tai lähtee muuten vain luontopolulle nauttimaan luonnosta. Olit sitten menossa juoksemaan tai mökkipihalle talkoisiin, muista syödä monipuolisesti, juoda riittävästi ja ennen kaikkea nauttia liikunnasta.

Löydä itsellesi sopiva annos liikuntaa ja lepoa

Lisääntynyt aktiivisuus altistaa lihakset herkemmin rasitussärkyyn ja palautuminen voi aluksi viedä aikaa useamman päivän ajan. Uudet liikuntamuodot vaativat lihaksistolta totuttelua tauon jälkeen. Venyttele ja lämmittele huolella ennen liikuntasuoritusta. Kokeile rohkeasti uusia lajeja, jotka aktivoivat kehoasi eri tavoin. Yhdistele kävelyä, tanssia, uintia ja kuntoharjoittelua.

Anna keholle aikaa palautua ennen seuraavaa raskaampaa liikuntasuoritusta. Jos lihaksia kiristää kovasti liikuntasuorituksen jälkeen, voi tukalaa oloa helpottaa kylmäpussilla tai kylmägeelillä.

Tarkista myös lääkekaapin sisältö ja varmista, että kotoa löytyy haavereiden ja kipujen varalle ainakin sidetarpeita, desinfiointiainetta, laastareita ja särkylääkettä. Vanhentuneet lääkkeet ja itsehoitotuotteet voit ottaa mukaasi ja palauttaa piipahtaessasi Olo-apteekissa.

Myös nivelet tykkäävät liikunnasta

Liikunta tekee hyvää niin lihaksille kuin nivelillekin. Nivelet nauttivat erityisesti pyöräilystä, uinnista, kävelystä ja vesijuoksusta, jotka ovat helliä nivelille ja vammautumisriski pieni. Jos nivelet ärtyvät liian kovasti alkaneesta liikunnasta, muista levätä niin kauan, että nivelet ovat toipuneet rasituksesta. Nivelten hyvinvointia edistää niiden pitäminen liikkuvina ja vetreinä sekä vahvat lihakset. Turvonnutta niveltä voi hoitaa kylmägeelilllä tai kylmähoidolla. Niveltulehduksen oireita ovat turvotus, kuumotus, kipu ja liikerajoitteet. Nämä oireet tulee aina ottaa vakavasti ja oireiden ilmetessä olisi syytä käydä lääkärin vastaanotolla.

Liikkujan täsmätuotteet:

Ice Power auttaa lihassärkyyn ja rasituksesta palautumiseen.

Glukosamiini active yhdistelmävalmiste sopii aktiivisille liikkujille. 

Compeed Sport rakkolaastari antaa lisävaimennusta kantapäille hiertymiä vastaan.

Kramppeihin ja suonenvetoihin avuksi Apteq Crampex.